Monday, October 29, 2018

HE (ALWAYS) KNOWS BEST


courtesy: pinterest.com
“We start our Monday with the terrible news, a plane from Lion Air company was informed lost contact 13 minutes after took off. There is 189 people include the pilot and other staffs. They crashed the sea in the north of Java Island. Actually, I feel so wistful, most of them are people who had just spent time with their family in the weekend before and then they want to go back to the town where they work in Pangkal Pinang. I just feel that way and know better why Monday morning is the best choice for taking a flight and for other transportation option too. I always do the same thing when I go back to Bandung after spending a weekend at home in Depok. Monday at 5 am, for sure I will continue my sleep in car/travel from Depok-Bandung. The reason is simple, just because we want to spend more time with family, even just get some rest at home will be a mood booster for working back tomorrow. This morning was different and I am sure I can’t imagine if someone that I know or I love is in that plane. I always wish today is never going to be happened. Stay strong for all relative of Lion Air’s passenger, I hope there will be a miracle for you all.

Friday, October 26, 2018

NASI UDUK, THE MEANING BEHIND


Bangun pagi dan terdengar suara-suara halus seperti ada aktivitas di dapur. Siapa lagi kalau bukan nyokap, si mama? Sepertinya sedang masak besar karena dari dalam kamar udah kedengeran pergerakan di dapur cukup intens.

“Oh, this is weekend. I wanna get more sleep, just 10 minutes more, please!”

courtesy: google.com
Haha taunya 1 – 2 jam kemudian, itu yang gue lakukan setelah kebangun dan walaupun gue mendengar nyokap lagi masak, I am sorry ma. Later, setelah benar-benar bangun mulai tercium bau-bau santan yang dikukus. Nasi uduk.  Mama sedang masak nasi uduk berarti hari ini ada seseorang di rumah yang sedang merayakan sebuah hari besar, entah ulang tahun, anniversary, atau tanda syukur lainnya.

Wednesday, October 24, 2018

THANK YOU FOR ASKING ME: THE COMPETITION.


“Long time no see! Last week I was busy for a deadline. I stayed late in the office for preparing the files, then I didn’t get any time for writing a blog post. In the end of the week, I was in very sick condition because I got flu and that was a hard time. I just spent my time for doing the homework like cleaning my room, so on. Thank you for asking me.”

“In the Sunday, stupidly I ate and drank like with any regulation, besides I knew that I had very bad flu. I drank a cup of hot chocolate after my dinner, an hour after, right before went to bed, my throat was very hurt and I couldn’t sleep better. In the morning, my voice was gone, felt like I don’t want to speak with others because my voice was more like sound of frog. Moreover, that morning I felt like my body refuses to do a thing. I was sweating but I feel I was not okay, yet I had to do the project excursion or site documentation with the colleagues. That morning was one of bad morning, thank you for asking me.”

“I was better after I ate my lunch, so I could do all things that I had to do that day, hamdalah. Thank you for asking me.”


Sunday, October 21, 2018

HUMAN, WE ARE GOING TO END ?


Banyak sekali peristiwa yang terjadi dan membuat kita semua “yang normal” mengelus dada ketika melihatnya. Peristiwa yang terkait dengan media sosial, mulai dari hoax bertebaran dan ada yang membuat gaduh rakayat dalam satu negara sampai netizen yang mengkritik salah satu badan pemerintah dengan alibi salah satu jobdesk dari mereka yang tidak terlaksana dengan baik. (menghela nafas) That’s why gue menjadi salah satu orang yang berharap media sosial seperti Instagram hilang seenggaknya 1-3 hari gitu sehingga mungkin hidup kembali menjadi nyaman karena kita tidak akan melihat orang-orang yang tidak nyata berkelahi dengan ego masing-masing di sosial media.

What do you think? Beberapa orang tidak setuju ketika gue mengutarakan hal tersebut. Mereka bilang “jangan dong!”. Tapi toh! Suasana tak kunjung membaik karena kita terus melihat perkelahian tiada henti di sosial media dan mengganggu kesehatan mental banyak orang, seperti gue. Sepertinya terbukti beberapa saat lalu, Instagram pernah dalam maintenance phase sehingga banyak orang tak bisa mengakses. Gue sih gak tau tepatnya gimana kondisinya karena waktu itu siang dan jam kerja, yang gue tau adalah gue gak bisa melanjutkan explorasi gue di sebuah account via desktop browser yang saat itu gue gunakan sebagai referensi atas desain gue. Later, gue tau ternyata emang pada saat itu Instagram bermasalah, disemuanya. Wow, segitu hebohnya ternyata, padahal hanya beberapa jam saja. Kenapa gak beberapa hari coba! I wish, haha.

Beberapa waktu yang lalu, gue membaca salah satu novel, my favorite writer, Dan Brown, berjudul Origin. Selalu suka dengan tulisan beliau yang dalam dan detail, termasuk setting tempat yang real dan gue pribadi bisa mengalami architectural experience lewat membaca buku beliau. Kali ini, setting tempatnya adalah di Spanyol, Barcelona, dimana terdapat banyak karya-karya besar dari Antonio Gaudi. Who doesn’t know The Sagrada Familia? Yang bahkan konstruksinya memakan waktu puluhan tahun, sampai sekarang masih terus diselesaikan.

Origin. Ada seorang futurist bernama Edmond Kirsch yang dapat memprediksikan masa depan lewat program yang ia ciptakan. Dia mengetahui jawaban atas pertanyaan besar manusia di bumi, where we come from? Dan where we are going?. Namun, pada perjalanannya terjadi konflik yang menyebabkan sang futurist kehilangan nyawa dan tidak bisa mempublikasikan hasil penelitiannya. Robert Langdon, mewakili rasa penasaran pembaca kemudian berusaha untuk merelease hasil penelitian Edmond Kirsch yang merupakan salah satu muridnya di Harvard University. Will something bad happen to us? I bet it is coming when I see many of incidents in Indonesia about social media. This is what I think …..

Spoiler alert!

Tuesday, October 16, 2018

WHAT TO LOVE: REALIZING


I need you! I want to tell you what just happened. I need you to comfort me and chase the problem away. But I realize that you’ve never been here, I am dreaming.

You wrote 3 words on the table where I sit in back with your handwriting. I don’t know what I am supposed to do, I smiled and you smiled, clearly I saw that. ‘I love you’.

Do you know I was happily shocked because I always daydreaming about you every minute and every second after I saw your name in the first line of my story viewer. You’ve seen my story! They said the first person is someone who has been stalking around our account. They said possibly you open my profile every time you have a chance. Is it true? I just want to know the truth from you.